22-02-21

Vi välkomnar ny brandingenjör: Johan Green Pettersson

Johan Green Pettersson tog examen från Lunds tekniska högskola i början av 2021 och nu testar han sina vingar som brandingenjör hos oss på FireTech!

Berätta om din nya roll.

Som grön brandingenjör har jag fått testa på att arbeta i olika typer av projekt, alltifrån enkla projekt där jag har projekterat brandskyddet för ett avfallsrum, till större projekt för lokaler med daglig verksamhet i flera våningsplan. Det är väldigt varierande!


Berätta lite hur det är att arbeta på FireTech

Min känsla är att jag blir uppmuntrad till att jobba med projekt jag tycker är intressanta och områden som jag vill utvecklas inom, vilket är något jag uppskattar. 


Jag uppskattar även att arbeta tillsammans med mina kollegor för att ta fram olika brandtekniska lösnignar. Det är väldigt givande skapa lösningar som ett team, det främjar både kvalitén och kundanpassningen i det specifika projektet och är dessutom utvecklande för mig som medarbetare. 


Finns det något du ser fram emot framöver?

Nu när vi nu går mot det normala igen så ser jag fram emot att träffa alla kollegor på de andra kontoren runt om i Sverige. Det är värdefullt med goda relationer och ett gott informationsutbyte mellan kontoren och de olika disciplinerna som FireTech tillhandahåller.

Vad är roligast med att arbeta med brandskydd?

Det är väldigt varierande att arbeta med brandskydd och jag lär mig något nytt varje dag. Det känns också roligt att arbete inom ett yrke som gör stor skillnad i samhället, ett yrke med ett stort ansvar. Detta motiverar mig att gå till jobbet varje dag!

Kan du dela med dig av någon ”Fun fact” om dig själv?

Jag är en pensionerad släggkastare som tränat och tävlat under hela min uppväxt. Nu har jag dock lagt både slägga och skor på hyllan.