22-09-28

Lär känna vår nya sprinklerprojektör Rilindas Miroci!

Rilindas är en nybliven sprinklerprojektör med erfarenhet som VVS-konsult. Han arbetar på FireTech i Malmö och hoppas få bli en behörig ingenjör i framtiden.

Berätta lite om dig själv och din tjänst på FireTech.

Jag är en 29 årig Landskronabo som ägnar det mesta av min fritid till att träna och spela schack. Jag har en Yrkeshögskoleexamen inom VVS-installationer från Campus Varberg. Tidigare har jag arbetat som VVS-konsult och därefter gick jag över till att projektera sprinkleranläggningar. Jag började på FireTech den 22 augusti detta året som biträdande sprinklerprojektör och är supernöjd med företaget. Min huvudsakliga uppgift är projektering av sprinklerrör och placering av sprinklerhuvud, samt samordna mina installationer med övriga installationssystem som finns i byggnaden. Utöver projektering så bistår jag även med att avlasta kollegor med mindre komplexa arbetsuppgifter och samtidigt utveckla mina färdigheter så att jag småningom kan vara självgående.

 Vad har du för förväntningar inför din nya tjänst och vad ser du mest fram emot?

Mina förväntningar är att jag ska utvecklas och lära mig mycket! Det jag ser mest fram emot är den dagen jag blir självgående då det så småningom kan leda till att jag blir en behörig ingenjör.

Vad fick dig att välja FireTech som din nya arbetsplats och vad är roligast med att arbeta med brandskydd?

Jag valde Firetech då företaget är nischat och specialiserat inom brandsläckningssystem samt att det finns många utvecklingsmöjligheter för en lång karriär på företaget. Det roligaste att arbeta med brandskydd för min del är alla utmaningar med regelverk där man alltid behöver läsa på oavsett hur erfaren man är. Jag får också möjlighet som konstruktör att rita upp sprinklersystemet och skapa en trygg säkerhet.

Vad tror du att du kommer att tillföra kontoret?

Min förhoppning är att kunna tillföra ett kreativt tänkande, att jag som har mindre erfarenhet kan tänka utanför boxen och komma med nya typer av lösningar som i sin tur kan hjälpa till att utveckla företaget.