Projektering brandskydd 24-04-18

Nybyggnad av Bielkegatan förskola i Göteborg

I Lunden ska en helt ny förskola uppföras, där FireTech projekterar brandskyddet i samarbete med Göteborg Stad som byggherre och Skanska som entreprenör.

På en kuperad tomt i anslutning till De Geersparken ska en ny förskola med fyra avdelningar och storkök uppföras. Tillsammans med Stadsfastighetsförvaltningen inom Göteborg stad och Skanska är vi med och gör detta möjligt. FireTech har varit med i projekteringen sedan start och projekterat de brandtekniska systemlösningarna. Med stor glädje har vi även fått i uppdrag att fortsätta detaljprojekteringen och slutligen även genomföra utförandekontroll.

Som brandprojektör är FireTechs främsta uppdrag att säkerställa alla lagkrav som ska uppfyllas. Vi arbetar aktivt med ett helhetsperspektiv för att säkerställa att våra lösningar inte bara är säkra, utan även, så långt det är möjligt, anpassade efter kundens behov, önskemål på design och ekonomi. Utöver detta har även Göteborg stad ett tydligt fokus på återbruk av brandtekniska byggnadsmaterial.

Arkitekt: Semrén & Månsson Arkitekter Visualisering Soul Visuals
Projekt: Bielkegatan ny förskola
Uppdrag: Bygghandlingsprojektering och utförandekontroll
Typ av fastighet: Förskola inklusive storkök
Omfattning: Träbyggnad i tre plan
Uppdragsgivare: Skanska
Byggherre: Stadsfastighetsförvaltningen, Göteborg stad
Ort: Göteborg
Status: Bygghandlingar är under bearbetning